Ingredients:
- speckh (bacon)
- Krautt (cabbage)
- pletter (cabbage leaf)
- Ayer (chicken egg)
- Imber (ginger)
- schmaltz (lard)
- zwibel (onion)
- speckh schwerdlein (pork rind)
- fuell (stuffing)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
- wasser (water)
Tools:
- Haffen (pot)
Categories:
Main ingredient: vegetablesPreparation: boiledType: show dishEingefuellt Krautt zumachen Nimb ein fein hartts heueptlein vnd bruee es das es ein wenig weich wierdt doch nit zu weich wenn es bereitt ist So thue die pletter von einandter darnach Nimb ein wenig krautt von einem Andern heueptlein das Auch gebrueet ist vnd ein stueckh speckh vnd 4 oder 6 zwibel vnd hacks wol vndereinander darnach 5 oder 7 Ayer [13v] darein darnach daz heueptlein gros ist vnd thue ein wenig Imber vnd zucker drein thue in ein Iedes blettlein ein wenig fuell darnach thue daz Krautt in ein Haffen thue ein speckh schwerdlein vndten in Hafen vnd gieß ein becherlein mit essig darueber Wann du es nit gern Sauer hast So thue ein wenig wasser daran vnd laß fein gemach sieden vnd gieß ein gutt theil heiß schmaltz darueber vnd thue denn dorschen vndten in den Haffen