Ingredients:
- Pommerantzen (bitter orange)
- zimmet (cinnamon)
- zitteronen (lemon)
- Muscatblueet (mace)
- Hechtten (northern pike)
- Erbeis bruee (pea stock)
- Safferan (saffron)
- Saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
Tools:
- tuch (cheesecloth)
- Pfannen (pan)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Wie man Pommerantzen Bey Hechtten Kochen soll Bruehe den Hecht Alß wenn du ihn bloe sieden woellest dann Nim wein vnd Saltz machs Siedig gieß vber den hechtt lass sieden biß ein wenig Ettwan halb gesotten ist den thue den hechtt vf ein weiss tuch laß in ertrueckenen deckh ein weiß tuch darueber das er die feuechttigkeit schnell verlyere Scheele die hautt Sauber vom [8r] hecht abe dan Nim zitteronen oder Pommerantzen schels schneids vnd theus weiß Auch die Kern dauon So wol du kanst daz nit zerfall leg zittronen vndten in die Pfannen den hecht denn wider zittronen darauff Nimb zwey theil Erbeis bruee vnd ein theil wein wenn die Pommerantzen Sauer sindt Wennß aber Suesse weren So Nimb halb Erbeissen bruee vndt halb wein Nimb ein guet theil Muscatblueet zimmet Safferan vnd zucker Siede es wol