Ingredients:
- Mandel (almond)
- bruee (aspic broth)
- Karpffen (carp)
- Negelein (clove)
- Fysch (fish)
- haußplasen (isinglass)
- langen pfeffer (long pepper)
- Muscattblumen (mace)
- hechtt (northern pike)
- Mußcatten (nutmeg apple)
- rosin (raisin)
- Saffran (saffron)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
- brunen wasser (well water)
- wein (wine)
Tools:
- Sackh (bag)
- Schuessel (bowl)
- Kessel (cauldron)
- dopff (cooking pot)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: -Fysch Gallertten von hechtt oder Karpffen von Meister Conrad zu dillenbergkh Mann muß nehmen haußplasen vnnd die klopen vnnd die Nachtt Im frischen brunen wasser lassen weichen darnach [62r] guten fiernen wein genommen vnd den in ein messigen Kessel gethan vnd den fisch welcher zuuor Sauber Auss genommen vnd gewaeschen Sein muss mit dem wein laß vff sieden darnach gestossen Negelein Saffran langen pfeffer Muscattblumen gestossen Mußcatten vnd Gallertten genommen vnd die selbige mit guetten essig Sambt zucker In den wein gefonnen vnd sieden darnach wann sie Abgesotten sein Sauber auss der bruee genomen vnd die hautt abgeschelet vnd in ein sauber Schuessel gelegt darnach den Kessel mit der bruee wider vfgehanngen [62v] vnd durch einen laugen Sackh lauffen lassen In ein erdenen oder Sonst einen dopff vnd halb kalltt werden lassen vnd darnach widerumb vff die fisch geschuettet vnnd Mandel vnd rosin darrueber gezettelltt etc.