Ingredients:
- ziemett (cinnamon)
- Ingber (ginger)
- Lemonien (lemon)
- Hecht (northern pike)
- Saffran (saffron)
- Saltze (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- wein (wine)
Tools:
- Sieblein (sieve)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: sweetHecht mit geriebnen Lemonien etc. [72r] Schuppe den hecht schneide Stucken daraus vndt macht es damitt wie zuuor gemeldt Seudt ihn dan in halb wein vndt wasser Saltze es Recht zuuor Aber schneide etzliche lemonien Seudt sie in wein gantz weich zerreibe sie wie ein muss vnndt treibe sie mitt dem wein durch ein Sieblein wan nun der fisch Allein gesotten So geus die Bruhe gemach dauon vnndt schutte die bemelte daran wurtze es mitt Ingber ziemett Saffran vndt zucker geus noch mehr wein darzu vndt laß wohl einsieden [72v] damitt das Soedtlein fein dicke wirdt So ists Recht vndt wirdt guett Richte Als dan den fisch mitt dem Sodtlein Ahn vndt gibs warm etc.