Wine sauce, for fish Eine Bruhe vber Alle Brodt vndt Backfische zumachenn Semantic annotation of the recipe "Wine sauce, for fish" (wo8.65) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo8.65 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 51 Aug. 4° Einn nutzliches, schönes vndt köstliches Kochbuch vor Hausswirtte vndt Adelss-Personen, in deroselbigen Küchen zu gebrauchen Wo8 Wo8 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo8" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe erste Hälfte 17. Jh. 1st half of 17th c. High German languages
Eine <dish commodity="Q178359" en="sauce">Bruhe</dish> vber Alle <alternative reason="condition"><dish commodity="Q0" en="unsolved">Brodt</dish> vndt <dish commodity="Q0" en="unsolved">Backfische</dish></alternative> zumachenn etc. Nehmett ein Meßlein Maluasier oder Andern Sussen wein was mann haben Kann oder Aber in mangelung dessen einen Andern Gueten wein mitt zucker Suesse gemachtt thue 3 oder 4 loefflein Essigk ein guett theil Ingber vndt ziemet daran Alles Kaldt Ruhre es wohl durcheinander geuß es dan vnter Brat oder Backfische So ist es Recht vnndt guett etc.