Chicken or capon meet pureeEine Krefftige Cappaun oder Huener SuppennSemantic annotation of the recipe "Chicken or capon meet puree" (wo8.6)editionBarbara DenicolòtranscriptionAstrid Böhmdigital processingChristian SteinerHelmut W. KlugFWF I 3614ZIM-ACDH, University of GrazZIM-ACDH, University of GrazGAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management SystemCreative
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Commons BY-NC-SA 4.0 Grazo:corema.wo8.6CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, VisualisationAbout the project "CoReMA"Imprint of the project "CoReMA"GermanyWolfenbüttelHerzog August BibliothekHandschriftenabteilungCod. Guelf. 51 Aug. 4°Einn nutzliches, schönes vndt köstliches Kochbuch vor Hausswirtte
vndt Adelss-Personen, in deroselbigen Küchen zu gebrauchenWo8Wo8page in corresponding manuscriptTEI source of corresponding manuscriptcontext of corresponding manuscript/collectionContext for all recipes in manuscript "Wo8"References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMAdetails of editorial principles and practices for the semantic annotationrecipe erste
Hälfte 17. Jh.1st half of
17th c.High German languages
Eine Krefftige Cappaun oder HuenerSuppenn etc. So nehmet den halss Sampt dem Kopff die flugel die beine vndt die lebernthut es inn einen Moersell vnndt Stoesset es Kleinwill mann es Aber noch Kreftiger haben So nehmett die Krafft oder fleisch An der brustschneidet es Klein vndt thutt es darzugiesset die huener Suppen oder in mangelung eine feiste Rindtfleisch Suppen daran vndt treibett es mitt einander durch ein Enge Sieblein oder heren tuchthutt es in ein toepfflein vnndt wurtzett sie mitt IngberSaffran geschnittenen mußcaten blumen oder einer geriebenen mußcaten nussbrechet Kleine stucklein dauonthutt sie in ein schussel vnndt richtett die Suppen darauff AhnSie ist Krefftigk gesundt vndt guettetc.