Sauce for game or partridgeEine guete Bruhe vber ein Wiltprett oder vber RephuenerSemantic annotation of the recipe "Sauce for game or partridge" (wo8.59)editionBarbara DenicolòtranscriptionAstrid Böhmdigital processingChristian SteinerHelmut W. KlugFWF I 3614ZIM-ACDH, University of GrazZIM-ACDH, University of GrazGAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management SystemCreative
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Commons BY-NC-SA 4.0 Grazo:corema.wo8.59CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, VisualisationAbout the project "CoReMA"Imprint of the project "CoReMA"GermanyWolfenbüttelHerzog August BibliothekHandschriftenabteilungCod. Guelf. 51 Aug. 4°Einn nutzliches, schönes vndt köstliches Kochbuch vor Hausswirtte
vndt Adelss-Personen, in deroselbigen Küchen zu gebrauchenWo8Wo8page in corresponding manuscriptTEI source of corresponding manuscriptcontext of corresponding manuscript/collectionContext for all recipes in manuscript "Wo8"References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMAdetails of editorial principles and practices for the semantic annotationrecipe erste
Hälfte 17. Jh.1st half of
17th c.High German languages
Eine guete Bruhe vber ein Wiltprett oder vber Rephuener etc. Nehmett eine schnitten Rocken brodt oder drey Semmell schnittenLege sie Auf einen Rost vndt Bee sie darnach weiche sie in eine Bruhe von Wiltprett oder hunernthue Ein Stucklein Kirschmuess darzu vndt treibe es mitteinander durch ein Sieblein oder tuchgeus ein gleßleinEssigk daran darnach So thue es in ein Pfennlein oder tiegelschutte Kleine Rosinlein vndt ein loffel voll zucker dareinwurtze es mitt IngberNeglein vnndt wenigk PfefferLass miteinander SiedenSo wirts Recht vnndt Guett etc.