Ingredients:
- Epffell (apple)
- Butter (butter)
- ziemett (cinnamon)
- mehl (flour)
- Ingber (ginger)
- schmaltz (lard)
- Pfeffer (pepper)
- Kleine Rosinlein (raisin)
- Rehekeuln (roe-deer haunch)
- Rucken (saddle of roe-deer)
- Saffran (saffron)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
Tools:
- glaß (drinking glass)
- Kohlen (ember)
- messer (knife)
- Spiess (spit)
- loeffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: gamePreparation: roastType: -Eine Rehekeuln Rucken oder Buch zubratten vndt ein gutt Sodtlein darunder etc. Nim die Rohe Keuhlen Rucken oder Buch schneide ihn die zehe haut Abe vndt Spicke sie wohl Stecks An einen Spiess vndt brate sie will man das sie baldt vnndt schnell sollen murbe vndt guett werden So stich mit einem messer dorein oder schneide lange [34r] schnitten darein mache dan eine Butter wohl heiss vndt braun begeuss die Roehe Keulen offte damitt So werden sie baldt murbe hublisch braun vndt gutt mache in des das Soedtlein nim etzliche Epffell schneide sie dan gar dinne vndt Klein nach der lenge vndt Roeste sie in einem schmaltz thue dan ein guett theill Kleine Rosinlein darzu vndt Roeste sie mytte So wirt es fein braun wurtze es mit [34v] mitt Ingber wenigk Pfeffer viel ziemett vndt zucker geus ein gutt glaß wein daran Roeste Auch einen gueten loeffel voll mehl in einem schmaltz vndt thue es darein Lass dann vber Kohlen miteinander Sieden Iedoch nich gar zu dicke vndt so mann es baldt Anrichten will So gilbe es mit Saffran vndt geus es vber die Roeh Keulen oder Rucken es ist herrlich vnndt Guett etc.