Ingredients:
- Eyer (chicken egg)
- ziemett (cinnamon)
- Ingber (ginger)
- honig (honey)
- Lambfleisch (lamb meat)
- Pfeffer (pepper)
- Saffran (saffron)
- zucker (unrefined cane sugar)
- Essigk (vinegar)
- wein (wine)
Tools:
- glaß (drinking glass)
- Kohlen (ember)
- meßlein (measuring vessel)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: boiledType: sourLambfleisch guett zu kochenn etc. Las das fleisch Kochen nim dan einige [32r] meßlein wein vndt ein glaß gueten Essigk schlage 7 oder 8 Eyer daran Ruhre vndt quirle es wohl vndereinander Setze es Auff Kohlen vndt laß gemach warm werden Ruhre es Aber stets vmb das es nichtt zusammen laufft wurtze es darnach mitt Ingber Pfeffer vndt Saffran geus es vber das fleisch vndt laß nu ein wenigk AufSieden will man es Aber lieber Suesse vndt Sauer haben So thue ein wenigk ziemett vndt zucker oder honig daran So wirts auch Recht guet etc.