Game poultry in brown bread sauceEinen Andtvogell Tauben Rephun Schneppen oder Ander Federwiltprett Inn einem gueten Sodt oder BrueleinSemantic annotation of the recipe "Game poultry in brown bread sauce" (wo8.30)editionBarbara DenicolòtranscriptionAstrid Böhmdigital processingChristian SteinerHelmut W. KlugFWF I 3614ZIM-ACDH, University of GrazZIM-ACDH, University of GrazGAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management SystemCreative
Commons BY 4.0Creative
Commons BY-NC-SA 4.0 Grazo:corema.wo8.30CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, VisualisationAbout the project "CoReMA"Imprint of the project "CoReMA"GermanyWolfenbüttelHerzog August BibliothekHandschriftenabteilungCod. Guelf. 51 Aug. 4°Einn nutzliches, schönes vndt köstliches Kochbuch vor Hausswirtte
vndt Adelss-Personen, in deroselbigen Küchen zu gebrauchenWo8Wo8page in corresponding manuscriptTEI source of corresponding manuscriptcontext of corresponding manuscript/collectionContext for all recipes in manuscript "Wo8"References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMAdetails of editorial principles and practices for the semantic annotationrecipe erste
Hälfte 17. Jh.1st half of
17th c.High German languages
Einen AndtvogellTaubenRephunSchneppen oder Ander Federwiltprett Inn einem gueten Sodt oder Bruelein etc. So thue es in einen topffgeus frisch wasser doranSaltze es vndt Laß es halb einsiedenoder Aber Stecke es An einen Spies vndt brate es halbNim in des eine Semmellschneide schnitten darausLege sie Auff einen Rost vndt lass sie wohl Braun werden darnach weiche sie in einen Essigk vndt So treibe es mitt einem wein durch einen durchschlagk oder SiebleinLege dann das federwiltpret oder was es sey in das Sodtleinwurtze es mitt IngberPfefferziemett vnndt Negleinmache dann eine Butter wohl heiß vnndt braun vnndt geus sie vber das FederwiltpretLas vollent mitteinander einsieden vndt richtes darnach Ahnnetc.