Pastry, as rabbit ears Ein gebackenes wie haßenoehrlein zumachenn Semantic annotation of the recipe "Pastry, as rabbit ears" (wo8.277) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo8.277 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 51 Aug. 4° Einn nutzliches, schönes vndt köstliches Kochbuch vor Hausswirtte vndt Adelss-Personen, in deroselbigen Küchen zu gebrauchen Wo8 Wo8 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo8" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe erste Hälfte 17. Jh. 1st half of 17th c. High German languages
Ein <name><dish commodity="Q477248" en="pastry">gebackenes</dish> wie haßenoehrlein</name> zumachenn etc. Nehmett ein gutes mehl geus Eyer vndt eine warme millich darahn Saltz vndt mach einen teigk das er nicht zu hardt sey treibe ihn mitt dem Walgeholtz Aufs Aller dunnest dann nim ein Redtle vndt Retle es wie groß mann es haben will schneidt es oben Spitz vndt vnden breit Formiere es wie die hassen ohren Legs in ein heiß schmaltz vndt backs Roesch herab So ists Rechtt etc.