Chicken, boiled in citrus fruit sauceHuner mitt Lemonien Citronen oder Pomrantzen zuekochenSemantic annotation of the recipe "Chicken, boiled in citrus fruit sauce" (wo8.26)editionBarbara DenicolòtranscriptionAstrid Böhmdigital processingChristian SteinerHelmut W. KlugFWF I 3614ZIM-ACDH, University of GrazZIM-ACDH, University of GrazGAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management SystemCreative
Commons BY 4.0Creative
Commons BY-NC-SA 4.0 Grazo:corema.wo8.26CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, VisualisationAbout the project "CoReMA"Imprint of the project "CoReMA"GermanyWolfenbüttelHerzog August BibliothekHandschriftenabteilungCod. Guelf. 51 Aug. 4°Einn nutzliches, schönes vndt köstliches Kochbuch vor Hausswirtte
vndt Adelss-Personen, in deroselbigen Küchen zu gebrauchenWo8Wo8page in corresponding manuscriptTEI source of corresponding manuscriptcontext of corresponding manuscript/collectionContext for all recipes in manuscript "Wo8"References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMAdetails of editorial principles and practices for the semantic annotationrecipe erste
Hälfte 17. Jh.1st half of
17th c.High German languages
Huner mitt LemonienCitronen oder Pomrantzen zuekochen etc. So geus es dann dauon vndt geus ein masswein daranschneidt darnach etzliche LemonienCitronen oder Pomrantzen was man haben Kan zu dunnen Rundten Stucklein vnndt las mit der hennen Sieden Nim dann eine gebehehte Semmell die lebern von der hennen vnndt die lemonien oder was es seyReibe oder Stoes es durcheinander wie ein muess vndt treibe es mit der Suppen durchgeus Es wieder An die huenerwurtze sie mitt IngberPfeffer vnndt SaffranSo sindt sie recht vndt guettwill mann sie Aber besser haben So thue ziemettzucker vndt Kleine Rosinen darzu etc.