Ingredients:
- Mandeln (almond)
- dinne teiglein (batter)
- Eyer (chicken egg)
- schmaltz (lard)
- Rosenwasser (rose water)
- Saffran (saffron)
- zucker (unrefined cane sugar)
- Ablatten (wafer)
- wasser (water)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: deep friedType: sweetMandeln Auff Ablatten gestrichenn vnndt gebackenn etc. Nehmett eine handtvoll mandeln stost die fast Kleine vnt stoes ein guett theil zucker darahn das wohl Suesse werde vndt thuett ein Rosenwasser darein darnach nehmett Ablatten streichs darauff Aufs Aller dinneste vndt einen Andern Ablatt daruber truks wohl zue vnndt schneide vier theil darauß [189r] Aus einem vndt macht die mandell nichtt zu dinne dann nim Eyer vndt wasser machtt ein dinne teiglein darauß vndt gelbes wohl mitt Saffran vndt zeuch das obbemeltte An den Orttern dadurch vndt legs in ein heiß schmaltz geus das heiße schmaltz daruber Backes Roesch Abe So gehets Auf vndt werden guett etc.