Ingredients:
- Eyer (chicken egg)
- Rohm (cream)
- mehl (flour)
- schmaltz (lard)
- millich (milk)
- Saltzs (table salt)
- wasser (water)
Tools:
- Keßlein (cauldron)
- topflein (cooking pot)
- gluett (ember)
- deckell (lid)
- Pfannen (pan)
Categories:
Main ingredient: eggs eggsPreparation: pan fried panfriedType: -Mehr Ein gesotten Backens Auff ein Ander Artt etc. Nehmett boeste mehl vndt 3 Eyer darzu vndt nim halb Rohm vnndt halb millich vndt Saltzs vndt ruhrett oder Klopffett es wohl dan thuett ein Pfannen vber mitt wasser oder in einem Keßlein laß sieden schutte dan das AngeKlopfte in ein topflein thut zuuor ein schmaltz darein Laß darinne [187v] vnther lauffen nur ein wenigk vndt setze es ins Kheßlein mitt wasser vndt laß Sieden vnndt thue einen deckell daruber vndt ein gluett Auf den deckell biß es hardt wirdt vnden vndt oben das man ihn schneiden magk darnach lege ihn in ein schmaltz vndt backs fein Kuhle schneide ihn wie man ihn haben will etc.