Ingredients:
- Epffell (apple)
- Eyer (chicken egg)
- ziemett (cinnamon)
- Rohm (cream)
- schmaltz (lard)
- millich (milk)
- Saffran (saffron)
- zucker (unrefined cane sugar)
- Semmell (white bread)
Tools:
- tiegell (container)
- topfflein (cooking pot)
- Kohlfeuer (ember)
- Pfannen (pan)
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: pureeType: sweetAber Ein Epffell muess zuemachenn etc. Schele vndt schneide die Epffell fein [159v] dinne Seudt sie wie vor gemeldt biß sie weich gnungk seindt vnndt treibe sie durch schlage dan 6 oder 8 Eyer in ein topfflein geus ein meßgen Rohm oder millich darzu Ruhre eine geriebene Semmell darein vndt schutte die Epffell darzu darnach Laß ein schmaltz in einer Pfannen topfflein oder tiegell heiß werden thue das obbemelte darein wurtze es mit ziemett Saffran vndt zucker Ruhre es offte vmb Setze es zum Kohlfeuer Laß Sieden So wirdt es fein Krauß vndt Guett etc.