Ingredients:
- feistes vom Rinde (beef fat)
- Butter (butter)
- Cappaunenn (capon)
- Huener (chicken)
- Suppen (chicken broth)
- ziemet (cinnamon)
- Ingber (ginger)
- Lemonien (lemon)
- Musscaten bluett (mace)
- Rosinlein (raisin)
- Saffran (saffron)
- Saltze (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- wein (wine)
Tools:
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Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: boiledType: sourHuener oder Cappaunenn mit Lemonien zuemachen etc. Seudt die huener Erstlichen in wasser Saltze sie vnndt thue guett feistes vom Rinde oder eine frische Butter darein vnndt wen es halb eingesotten wirdt oder ist So geus die Suppen zum theill dauon vnndt nim darkegen So viel wein schneide 4 oder 6 lehmonien darnach sie groß seindt vndt mann derer gerne viel haben will zu Kleinen Rundten schnitzlein vndt thue sie [15v] darahn schutte viel Kleine Rosinlein darzu Wurze sie mitt ziemet Ingber zucker Musscaten bluett vndt Saffran biß es gnungk gelb wirdt Laß es dan wieder sieden vndt wan mann es Anrichtett So streuhe ziemett vnndt zucker daruber So ist es guett etc.