Ingredients:
- Mandelnn (almond)
- bruhe (aspic broth)
- Cappauner (capon)
- hindern fuesse (capon leg)
- huner (chicken)
- ziemett (cinnamon)
- Ingber (ginger)
- haußen blassen (isinglass)
- fleisch (meat)
- Pfeffer (pepper)
- Kleine Rosinlein (raisin)
- Saffran (saffron)
- zucker (unrefined cane sugar)
- Essigk (vinegar)
- wasser (water)
- wein (wine)
Tools:
- schussel (bowl)
- tuch (cheesecloth)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: aspicType: show dishEin Cappauner oder Andere Fleischgallartten zumachenn etc. Zerschneidt oder zerlege den Cappaun oder huner Erstlichen mitten von ander das die fluegell brust halß vndt Kopff Aneinander bleiben das man sie in der mitten vber sich setzen Kahn die hindern fuesse zerlege wie sonst Ist es Aber Ander fleisch So mache Rechte Stucken daraus Seudt sie dan Erstlichen in einem wasser verschaume sie vnt [133r] Kuhle sie Auß vndt mache sie Rein darnach so Koche sie in wein vnndt geus ein Noeßlein guetten Essigk darzu Auch ein stucklein haußen blassen wurtze sie Abe mitt Ingber wenigk Pfeffer ziemett zucker vndt Saffran wan es nun gnungk gesotten hatt So geus die bruhe dauon vndt Seige sie durch ein tuch lege die huner Cappaun Oder fleisch was es sey in eine schussel vndt geus die bruhe druber vndt Seige sie durch ein tuch wan sie geleuttertt ist So mann will so streihe zuuor Kleine Rosinlein geschnittene Mandelnn [133v] vndt ziemett vber die huenere Ehe die bruhe daruber gestehett So werden sie Rechtt vndt Guett etc.