Ingredients:
- mandelln (almond)
- Epffell (apple)
- bruhe (aspic broth)
- ziemett (cinnamon)
- Fische (fish)
- Ingber (ginger)
- haußen blassen (isinglass)
- hechtt (northern pike)
- zwiebeln (onion)
- Pfeffer (pepper)
- ziebeben (raisin)
- Fohren (trout)
- zucker (unrefined cane sugar)
- Essigk (vinegar)
- wein (wine)
Tools:
- schussell (bowl)
- tuchlein (cheesecloth)
- gefhes (container)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: show dishEine hechtt Fohren oder Andere Fischgallart weiß zumachen etc. Nehmett hecht Fohren oder Andere Fische die Fohren Reißett Am Rucken Auff vndt last sie gantz den hecht oder Andere Fische Aber Schuppe oder last ihn vngeschuppett wie mann ihn Am liebesten hatt vndt mache stucken darauß lege den fisch dann in ein Reihn gefhes geus einen gueten wein nach notturfft vndt das dritte [132r] theill Essigk darzu thue etzliche geschelte zwiebeln vndt etzliche Epffell gantz daran Bindt ein guett Stucklein haußen blassen in ein Rein tuchlein henge es in die bruhe vndt laß mitSieden wurtze es dan Abe mitt Ingber Pfeffer ziemett vnndt zucker das es weder zu Suesse noch zu Sauer sey wan es gnungk gesotten hatt So seige die Bruhe durch ein tuch lege die fische in eine schussell vndt geus die Bruhe daruber thue Aber die zwiebeln vndt Epffell gantz dauon Ist die gallartt [132v] nun Recht gestanden So lege geschelte mandelln ziebeben gross oder Kleine Rosinen Aufm Randt herumb vndt Lass vortragen etc.