Ingredients:
- ziemett (cinnamon)
- Krebess (crayfish)
- bauch (crayfish belly)
- Kleinen Fuessen (crayfish legs)
- scheren (crayfish pincers)
- schalenn (crayfish shell)
- schwentz (crayfish tail)
- Ingber (ginger)
- schmaltz (lard)
- Pfeffer (pepper)
- Saffran (saffron)
- gebehete Semmeln (toast)
- zucker (unrefined cane sugar)
- Essigk (vinegar)
- wein (wine)
Tools:
- tuch (cheesecloth)
- topfflein (cooking pot)
- glaß (drinking glass)
- Moerssell (mortar)
- Enge Sieblein (sieve)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Eingemachte Krebess etc. Seudt die Krebeß Erstlich ein wenigk Bruh sie dan Auß schehle die schwentz vndt scheren thue das Aderlein dauon vndt roeste es in einem schmaltz das Ander Aber Alles Als den bauch sampt den Kleinen Fuessen [118r] die Kleinen scheren vndt schalenn Stoes in einem Moerssell wohl vndt Klein schneidt oder Stoes Auch zwo schnitten gebehete Semmeln darunder vndt geus ein ghut glaß wein darzu treibe es dan mitteinander durch ein Enge Sieblein oder tuch thue es in ein topfflein geus ein wenigk Essigk darzu wurtze es mitt Ingber ziemett Pfeffer vndt Saffran thue zucker daran das es weder zu Suesse noch zu Sauer sey thue dan die gebackene Krebeß darein Laß ein [118v] wenigk miteinander dan Richte es Ahn vndt streuhe ziemet daruber etc.