Eel, roasted on a spit, with brown butterEinen Ahl zuebratenSemantic annotation of the recipe "Eel, roasted on a spit, with brown butter" (wo8.113)editionBarbara DenicolòtranscriptionAstrid Böhmdigital processingChristian SteinerHelmut W. KlugFWF I 3614ZIM-ACDH, University of GrazZIM-ACDH, University of GrazGAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management SystemCreative
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Commons BY-NC-SA 4.0 Grazo:corema.wo8.113CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, VisualisationAbout the project "CoReMA"Imprint of the project "CoReMA"GermanyWolfenbüttelHerzog August BibliothekHandschriftenabteilungCod. Guelf. 51 Aug. 4°Einn nutzliches, schönes vndt köstliches Kochbuch vor Hausswirtte
vndt Adelss-Personen, in deroselbigen Küchen zu gebrauchenWo8Wo8page in corresponding manuscriptTEI source of corresponding manuscriptcontext of corresponding manuscript/collectionContext for all recipes in manuscript "Wo8"References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMAdetails of editorial principles and practices for the semantic annotationrecipe erste
Hälfte 17. Jh.1st half of
17th c.High German languages
Einen Ahl zuebraten etc. So mache Stucken drausthue das Aderlein dauonwasche ihn ReinStecke ihn An einen Eißern Oder hoeltzern Spießlein vndt Albwege zwischen die Stucklein etzliche Salben bletleinmenget dan IngberSaltzPfeffer vnndt Neglein vndereinander vndt bestreuhe den Ahl wohl damitmache darnach eine Butter wohl heiß vnndt braun So begeus ihn etzliche mahl mitt der heißen ButterSo wirdt Er Recht vndt guettgib ihn dan warmoder Kaldt etc.