Eel, roasted on a spit, with brown butter Einen Ahl zuebraten Semantic annotation of the recipe "Eel, roasted on a spit, with brown butter" (wo8.113) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo8.113 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 51 Aug. 4° Einn nutzliches, schönes vndt köstliches Kochbuch vor Hausswirtte vndt Adelss-Personen, in deroselbigen Küchen zu gebrauchen Wo8 Wo8 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo8" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe erste Hälfte 17. Jh. 1st half of 17th c. High German languages
Einen <ingredient commodity="Q79213588" en="eel">Ahl</ingredient> zuebraten etc. So mache Stucken draus thue das Aderlein dauon wasche ihn Rein Stecke ihn An einen Eißern Oder hoeltzern Spießlein vndt Albwege zwischen die Stucklein etzliche Salben bletlein menget dan Ingber Saltz Pfeffer vnndt Neglein vndereinander vndt bestreuhe den Ahl wohl damit mache darnach eine Butter wohl heiß vnndt braun So begeus ihn etzliche mahl mitt der heißen Butter So wirdt Er Recht vndt guett gib ihn dan warm oder Kaldt etc.