Ingredients:
- Epffell (apple)
- Brodt (bread)
- Karppen (carp)
- bruhe (carp broth)
- Neglein (clove)
- Ingber (ginger)
- zwiebeln (onion)
- Pfeffer (pepper)
- Kleine Rosinen (raisin)
- Saffran (saffron)
- weis bier (wheat beer)
- weissenn wein (white wine)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Karppen Auff einen andern wegck zuemachenn etc. Nehmett einen guten weissenn wein oder ein weis bier wo man es haben Kahn schele ein gut theill zwiebeln vndt ein bar Epffell schneide sie in 4 theill vndt laß sie darinnen wohl Siedenn [86v] darnach schuppe vndt reiß den Carppen vndt laß ihn darinnen Sieden wan er nun halb gesotten ist So Stoes ein guett theill Kleine Rosinen vndt treibe sie mitt der bruhe durch thue ein wenigk gerieben Brodt darein wurtze es mitt Ingber Pfeffer Neglein vndt Saffran Laß es vollendt miteinander ein Sieden So ist es Rechtt vnndt guett etc.