Ingredients:
- Ay (chicken egg)
- taig (dough)
- hoennig (honey)
- schmalltz (lard)
- Stuep (spice)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- weitzen mehl (wheat flour)
- wein (wine)
- dottern (yolk)
Tools:
- feueer (ember)
- loeffel (spoon)
- eisen (waffle iron)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: pastryType: sweetSo von holhipen Erstlich mitt zuckher bachs Allso weich ein zucker ein In ein lauder wasser das er zergehet vnnd mach ein taig mit demselben wasser vnd von weitzen mehl zeuech in fein ab geueß Imer zu Aintzig biß er dickh alls ein duener Salluen taig Nim dann von einem Ay oder zwey den dottern Rueer es darundter vnd ein wennig zerlassens schmalltz laß den daz [169r] eisen erhitzen geueß mit einem loeffel darauf vnd truckhs vnd hebs vbers feueer Stuep den taig darnach dus herb wilt haben misch offt sihe das daz eisen Nit zu heiß werdt das verprend sich sonst die Ayer dotter machen sonst das gern ab dem eysen gent
*Wafer sticks with honey* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] mit dem hoennig Nim ein hoennig thues vnd ein warmbs wasser vnd treibs fein ab wie oben steet thue Auch ein dotter oder zwen darundter gehen lieber vom eisen die mit dem zucker duerffen gahr wol eylens werdten gehling Roesch man mag zu zeitten wenig wein vnd zuckher durcheinander nehmen gehen Auch gehrn vom Eysenn etc.