Ingredients:
- Speckh (bacon)
- Arbeiss (garden pea)
- schweinen schmalltz (lard)
- fleischbruee (meat stock)
- schellen (pea skin)
- salltz (table salt)
- wasser (water)
Tools:
- hafen (pot)
Categories:
Main ingredient: legumesPreparation: boiledType: -Willddu Arbeiss Im harnaß machenn Setz zu in einem hafen geueß wasser darahnn vnnd laß sieden vnnd wenn sie das wasser einseuett so geueß ein fleischbruee nach vnd wen sie sieden gnug haben So seichs Ab Allß ferr sie zu naß sein So Nimb dann das schweinen schmalltz welchs du zu den geribnen Arbes nimbst das zerlaß vnd geueß daran hastu dan Khein so [162v] zerlaß ein Speckh wie zu denn geribnen Arbeis vnnd geueß ihn daran vnd laß den ein weil drin sieden vnd salltz die geribenen Arbeis sein auch Also guett wenn mann sie in den schellen weich lest werdten vnndt mache sie dann wider Inn harnaß