Ingredients:
- Pletter Piessen (chard)
- safft (chard juice)
- Salluen (common sage)
- weiß von denn Ayern (egg white)
- wein Perrl (grape)
- milch (milk)
- zuckhers (unrefined cane sugar)
- wax (wax)
Tools:
- tuch (cheesecloth)
- dorttenpfann (dutch oven)
- gluett (ember)
- haffendeckh (lid)
- Pfann (pan)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: pancakeType: -Willdtu Ein Salluen dortten machenn So Nimb ein Sallue vnd edlich Pletter Piessen vnd zerstoß Also grueen vnnd drueckh den safft daraus vnd Nimb allß vil weiß von denn Ayern Als vil safft ist vnd das weiß von den Ayern Als vil safft [160v] ist vnd das weiß von den Ayern wol zerschlagen vnd vnndter denn safft thun vnd wider wol durcheinannder zerschlagen denn Nim Aber Souuil milch vnd souuil zuckhers vnd wein Perrl Souuil dich gnug dunckht Nim ein sauber Pfann laß wol heiß werden vnd schmiers mit Neueem wax vnd laß ein wenig hillten dar nach geueß in die pfann setz Auf ein gluett thue ein saubere haffendeckh darauf vnnd ein gluett vnd wenn du meinst es hab siedens gnug so Richts An es soll ein dorttenpfann derein ein tuch gemachtt wie zu Andern Pasteten darnach das gemues darein gossen vnd bereitten wie oben geschriben stehet