Ingredients:
- Karpffen (carp)
- schweiß (carp blood)
- fisch (fish)
- hoennig (honey)
- Schmaltz (lard)
- zwifelhaubtt (onion)
- Arbeis Suppen (pea stock)
- gewuertz (spice)
- salltz (table salt)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- Semelschnitten (white bread)
- wein (wine)
Tools:
- kessell (cauldron)
- duech (cheesecloth)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: sweetEinen Karpffen in einer schwartzen Supen zu machen Stich denn fisch vnnd fahe denn schweiß in wein Schuept ihn laß in ein halbe Stundt Ihm salltz ligen vnnd streich denn das Salz mit denn Hennden ab denn stueckhenn vmb leg in dann in denn kessell vndt schneidt 4 zwifelhaubtt die Roest wol in einem Schmaltz [114v] vnnd geueß dann ein Arbeis Suppen daran Seued ihn darin vnnd wenn ehr weich wierdt So leg ein zwo oder 3 Semelschnitten darzu laß sie Auch Sieden biß sie weich werdten vnnd streich sie denn mit dem zwiffel durch ein duech mit einer Arbeis bruee geueß einen Wein daran zu wol halb allß vill dess Weins vnnd der Arbais Suppen soll sein vnd Nim denn schweiß Auch darundter gewuertz sie vnnd thue einen zuckher oder hoennig darein geueß sie dann Ann die fisch biss sie darinnen sieden das sie gnug habenn etc.