Ingredients:
- Ayer (chicken egg)
- taig (dough)
- Strauben taig (funnel cake dough)
- schmaltz (lard)
- milch (milk)
- saltz (table salt)
- wasser (water)
- Semmel mehl (wheat flour)
Tools:
- bretl (cutting board)
- Ayer schol (egg shell)
- feueer (ember)
- schepffloeffel (ladle)
- Pfannen (pan)
Categories:
Main ingredient: eggs eggsPreparation: pan fried panfriedType: -Willdtu Hackh Krapffen machen Die man Nennet die dreyen Pfannen So Nim ein guet Semmel mehl vnd Ayer mach einen taig wie ein Strauben taig thue ein Ayer schol vol lautter milch Auch daran vnd dreib in wol Ab saltz ihn vnd Nim ein schmaltz in ein Pfann das sie Naß dauon An dem Poden werdt vnnd geueß denn taig darein vnd halltt die pfann mit dem taig in ein Andre Pfann darin soll wasser sein vnd hallt den beede pfann vber das feueer damit daz wasser seueden will vnd wen es sich ein seuedt So geueß mehr wasser zu vnd Alls [155r] lanng sieden biß der taig vest wuerdt das du in der pfann vmbkehrn muegst vnnd wenn der taig Als vest wuerdt das man in schneiden mag so leg in Auf ein schons bretl schneit denn stritzel darauß eines fingers groß vnnd lanng vnd thue An beeden ortten Auch schnitt drein vnd pach sie dann Kueehl Rueer die pfann stets damit sie aufgehnt vnd Rogl werden vnnd kehrs mit einem schepffloeffel vmb damit sie ann beeden seitten gleich Pachen werdten vnndt wenn sie sein gnug haben so gib sie kalltt oder warmb wie du willtt doch warmb sindt sie Am bestenn etc.