Ingredients:
- faisten von einem Rindt (beef fat)
- Hueenner (chicken)
- schweiß (chicken blood)
- Pein (chicken bone)
- Ayher (chicken egg)
- gehackht henn (chicken sausage meat)
- fleischbruee (meat stock)
- pfeffer (pepper)
- gilbs (saffron)
- gewuertz (spice)
- salltz (table salt)
- semmel Prosen (white breadcrumb)
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Main ingredient: poultryPreparation: boiledType: -Wie man glegte Hueenner machen soll Thut die henn ab vnnd behallt denn schweiß dauon zu dem Suepel vnd zeuech der henn die haut ab weil sie noch warm ist vnd Nim das Praedt von dem Pein Als gar du Kanst vnd hacks gar Auf das aller Cleinest vnd hackh besonndter ein guett faisten von einem Rindt die misch darunder Auf einer schuessel vnd thue Auch ein wenig semmel Prosen darein vnd schlag ein 6 Ayher drein [148r] vnd salltz gilbs ein wenig gewuertz mit pfeffer vnd lintes gewuertz vnnd misch gar wol durcheinander darnach thue ein fleischbruee in einen hafen die laß wallen vnd Nim dann die Pein von der henn die zerleg gar Alle vnd Nim dann ein Pain das lege Auf ein schuessell vnd thauch die gehackht henn mit einem loeffel daran das du das Pain nicht drinnen sihest vnnd thues dann mit dem loeffell in die wallent suppen das thu also weil du dj gehackten henn vnnd Pain hast allein dj wiegen thu weckh darnach laß sieden wie ein kelbern Kuedelfleisch vnd wen sie siedens gnug hatt so mach ein gelbs oder schwartz Suepel darueber die dan vorgeschriben steen vnd wen dj henn siedens gnug hatt vnnd du sie geben willtt So laß dann vor ein gute weil in der Supen drin vnd gib sie dann du magst Auch Iunge hueenner allso machen Aber sie sein nit so gebig vnd ist Imer ein ess vor ein krancks Aber An 2 alltten hennen hatt mann Auf ein schuessel gnug