Ingredients:
- fisch (fish)
- hoennig (honey)
- Arbeissuppen (pea stock)
- gilb (saffron)
- gewuertz (spice)
- salltz (table salt)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- wein (wine)
Tools:
- kessel (cauldron)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: sweetWilldtu ein fisch in einer lauttern gelben Suppen machn So thue denn fisch wie oben stehet vnnd leg in ein denn kessel geueß wein vnd wasser daran oder An des wassers Statt ein lautter Arbeissuppen thue ein Spotzi Partalos darein vnd wuerdt die Suppen nit gelb gnug dauonn So gilb sie salltz wenn der fisch ein weil gesotten [112v] hatt Alls ferr sie das salltzs von dem fisch zu wenig gefanngen hatt vnd seued denn fisch ann die Statt wie die Andern eingemachtten fisch gewuertz ihn wenn du ihn salltzt vnnd Nimb Auch ein zuckher oder hoennig damit die Suppen Suees wierdt