Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Wie mann Saenngel sieden soll Nimb ein pfann oder kessell laß halb mit wasser vnnd salltz es vnnd wenn es Nun seuedt vnd daz Saltz darinnen zerganngen ist So Nim die Senngel geueß einen wein darueber Als vil das sie schier darinnen schwimen vnd schuett sie dan in das wallet wasser vnd laß Resch darin sieden vnnd wenn sie sich nidersennckhen vnd gen boden sinckhen So haben sie das sieden gnug vnnd weil sie sieden soll man sie schon faimen vnd wenn du sie wilt Anrichtten So Nimb sie mit einem feimloeffel herauß oder seichs ab in eim durch schlag pfann vnnd leg dann ein schnitten broedt Auf daz Bladt vnnd Richts dann daruf an vnnd geueß ein heiß schmalltz darueber wilt dus wol herrtt haben So seichs druckhen Ab vnnd weil du sie Anrichtst So laß mit einer schueseln [138v] zu facheln damit ein Kueeler Lufft daran gehe vnd prenn dann daz schmalz darueber du magst Auch wol Khains darueber giessen wie du wilt wildtu sie zum Andern mahl wermen so laß ein wasser Auf wallen vnnd saltz darnach Nimbs von dem feueer vnnd schuet die Senngel darein laß sie stehen biß dich dunckht sie sein wol heiß wordten So Richtt sie denn Ahn wie vorhin geschriben stehet denn wein vber Clein fisch gegossen das sie darin ein weil verzappeln dann gesottenn etc.