Calf's liver roast
Wie mann ein Khalbs lebern Soll kochenn
Semantic annotation of the recipe "Calf's liver roast" (wo7b.38)
edition
Barbara Denicolò
transcription
Astrid Böhm
digital processing
Christian Steiner
Helmut W. Klug
FWF I 3614
ZIM-ACDH, University of Graz
ZIM-ACDH, University of Graz
GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System
Creative
Commons BY 4.0
Creative
Commons BY-NC-SA 4.0
Graz
o:corema.wo7b.38
CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation
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Germany
Wolfenbüttel
Herzog August Bibliothek
Handschriftenabteilung
Cod. Guelf. 42.6 Aug. 4°
Ain künstlichs vnndt nützliches Kochbuch
Wo7
Wo7b
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References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA
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recipe
16.
Jh.
16th c.
1590
Entstehungsort unbekannt.
place of origin unknown.
High German
languages, High German languages
Wie mann ein Khalbs lebern Soll kochenn Streiff daz geader mit einem hackhmesser dauon vnnd
hackhs Clein vnd
Nimb ein Rindterfaisten die
hackh besonndter Auch Clein darnach
thues Alles in ein schuessell schlag 6 Ayer daran vnnd
Nim ein guetten milchraum darunder gilbs gewuertz vnnd
salltz vnnd
Rueers durcheinannder darnach
Nim ein schmaltz in ein pfan nit zu Wenig vnnd
streue ein mehl darein vnd
Nimb dan das netzel von dem Kalb das wasch schon Auß vnnd
breith es vber die pfann darin daz schmalltz ist das soll vor heiss sein vnd
schuett dann die lebern Auf das Netzs vnd
schlag das vlbig darueber damit die lebern nit herauß fallen Kan vnd
speils mit etzlichen holtzlein zu das nit Auf mueg gehen vnnd
setz die pfann damit Auf ein gluett wol herden von dem feueer vnnd
thue ein eysenne haffen deckhdarueber leg Auch gluett darauff vnndt
laß Allso fein Außbachen ein Stund oder zwo gar Kueel so hatts sein genug vnd
gibs dann zu dem Prathen wildtu Aber sie vor ein Richtt gebenn So zerschneid sie zu ein Sechs stuecken vnnd mach dann ein Schwartz Supel darueber [wie denn Auch geschriben stehett] etc.