Ingredients:
- Rinderfeist (beef fat)
- Lungel (calf's lung)
- Ayer (chicken egg)
- schmalltz (lard)
- safferan (saffron)
- gesaltzen wasser (saline water)
- gewuertz (spice)
- Salltz (table salt)
- Kalb (veal)
- Semel (white bread)
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Main ingredient: game offalPreparation: deep friedType: -Die Lungel von einem Kalb wie mann sie Pachen soll Seued die Lungl Im gesaltzen wasser biß Ann dj Statt darnach hackhs gar Clein vnd Salltz vnd vnd Nimb ein Rinderfeist die hackh besonder auch gar Clein vnd misch vnnder die gehackht lungl deß feisten soll nit halb Souuil sein Alls der Lungel vnnd Reib ein ganntze Semel in einem Ribeisen die nit duerr sej thues Auf ein Schuessell vnd misch das gehackh feist vnd die lungl darunder vnd thue ein wenig safferan darein vnd gewuertz nach deinem [136v] gefallen vnd schlag ein Acht oder zehen Ayer daran misch durcheinander Pachs Allso laß das schmalltz wol heiß werdten Biß Ihm der feim vergehe vnnd Nimb ein schons prittlein thue ein theil lungel drauf vnd greiff mit einem hackhmesser Inn das heiß schmalltz vnd thauch dann die lungel schon damit zusamen vnd schneid ein strichl dauon vnnd thues ab dem Pretl in die pfann Allß vil du in die pfann brinngen magst vnd Pach sie wol brauhn damit sie Inwendtig Auch druckhen werden vnnd wenn du die lungl All backhen hast So behalltt sie Inn einer pfann bey einem feueer damit sie warm pleib etc.