Plaice, boiled, with onion
Willdu Platteyß in ein Suppen machenn
Semantic annotation of the recipe "Plaice, boiled, with onion" (wo7b.25)
edition
Barbara Denicolò
transcription
Astrid Böhm
digital processing
Christian Steiner
Helmut W. Klug
FWF I 3614
ZIM-ACDH, University of Graz
ZIM-ACDH, University of Graz
GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System
Creative
Commons BY 4.0
Creative
Commons BY-NC-SA 4.0
Graz
o:corema.wo7b.25
CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation
[About the project "CoReMA"](http://gams.uni-graz.at/o:corema.about/TEI_SOURCE)
[Imprint of the project "CoReMA"](http://gams.uni-graz.at/o:corema.imprint/TEI_SOURCE)
Germany
Wolfenbüttel
Herzog August Bibliothek
Handschriftenabteilung
Cod. Guelf. 42.6 Aug. 4°
Ain künstlichs vnndt nützliches Kochbuch
Wo7
Wo7b
page in corresponding manuscript
TEI source of corresponding manuscript
context of corresponding manuscript/collection
[Context for all recipes in manuscript "Wo7"](info:fedora/context:corema.wo7b)
References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA
[details of editorial principles and practices for the semantic annotation](https://gams.uni-graz.at/o:corema.semanticdec/TEI_SOURCE)
recipe
16.
Jh.
16th c.
1590
Entstehungsort unbekannt.
place of origin unknown.
High German
languages, High German languages
Willdu Platteyß in ein Suppen machenn So wesser die platheiß gar wol zeuech in die haut ab legs in ein pfann geueß ein lautter Arbeis Suppen daran laß ab einem feueer wol sieden vnnd
wenn sie das sieden gnug haben So Roest ein gehackhte zwifel in einem schmaltz vnd
thue ihn Auch darein gilbs gewuertz vnd
Salltz vnd
seuedts biß sein gnug hatt vnnd
seueers mit einem essig