Plaice, boiled, with onion Willdu Platteyß in ein Suppen machenn Semantic annotation of the recipe "Plaice, boiled, with onion" (wo7b.25) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo7b.25 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 42.6 Aug. 4° Ain künstlichs vnndt nützliches Kochbuch Wo7 Wo7b page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo7" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 16. Jh. 16th c. 1590 Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown. High German languages, High German languages
Willdu <ingredient commodity="Q4242107" en="plaice">Platteyß</ingredient> in ein <dish commodity="Q178359" en="sauce">Suppen</dish> machenn So wesser die platheiß gar wol zeuech in die haut ab legs in ein pfann geueß ein lautter Arbeis Suppen daran laß ab einem feueer wol sieden vnnd wenn sie das sieden gnug haben So Roest ein gehackhte zwifel in einem schmaltz vnd thue ihn Auch darein gilbs gewuertz vnd Salltz vnd seuedts biß sein gnug hatt vnnd seueers mit einem essig