Peas, with pork and bacon Grueen Arbeiss Ihnn Scheeffenn Semantic annotation of the recipe "Peas, with pork and bacon" (wo7b.235) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo7b.235 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 42.6 Aug. 4° Ain künstlichs vnndt nützliches Kochbuch Wo7 Wo7b page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo7" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 16. Jh. 16th c. 1590 Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown. High German languages, High German languages
<ingredient commodity="Q29472543" en="garden pea">Grueen Arbeiss</ingredient> Ihnn <ingredient commodity="Q107263052" en="pea skin">Scheeffenn</ingredient> Gruen Arbeiß in scheefen Kost Kochtt mann auch fuer ein Krautt wennß Etlich groß sein Inn denn Haffen vnnd doch noch nit gelb so hebels Auß vber seuets Auch in einem schweinem fleisch geueß Ann die Arbeiss arber sein must gahr balldt gesotten Nimb dann Auch ein speckhlein das schneid Cleinn Roeests darein vnndt gibs Allso dar das sie nit druckhen seinndt etc.