Ingredients:
- Ayer (chicken egg)
- Raumb (cream)
- schmaltz (lard)
- salltz (table salt)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- weitzens mehl (wheat flour)
Tools:
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: pastryType: -Auff ganngen Reindtell Machs also Nim 8 Ayer vnd vil Alß der Ay her [206r] guetten Raumb salltz ein zimlich thue ein loeffel vol weitzens mehl darein vnd Nim ein pfann die man offt zum schmaltz braucht hatt die nit leicht ist vnd hitz ein schmalltz darein Nim gar vil vnnd geueß Ayer vnd Raumb darein setz Auf ein Roest vnd ein Hafen deckh mit gluet darauf Laß Also backhen so brennd es sich oben vnd vnden an so man Anrichtten will so thue die Haffendeckh herab daz es sich von der pfan schelt daz Koch stuertz denn die pfann vmb auf ein schuessel so felldt daz Reindel herauss thue zuckher darauff gibs Allso Auf den tisch