Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: roastType: sweetGefuelltt oepffel zumachen So Nim guet oepfel nit zu groß die nit fast Sauer seint schels nit schneits am ersten ein Plettlein herab hol den Apfel eins Auß doch [198v] das ein Raiff Aussen vmb hero gehe oder Pleib Nim Etlich mandel stoß thu es Inn gesockht oepfl darnach weinbeerlein zimetroern stuep ein zucker vnnd schlag ein frisch Ay daran Fuell die selbig fuell in opffel thu das Plettel wider darauf mach kleine spießlein die Steckh darein daz das Platt Auf der fuell bleib Nimb dan ein schmaltz Inn ein weitte Pfann laß heiß werdtenn thue ein deckh hafen auch mit einem gluett drauf so brauchs so es Nun An hebt weich vnd gleich pesimbsen zu wern So hebs herauß Auf ein schuessl wild gehren so mach ein wenig Sueplein daran thue wol zuckher darauf gibs Am letzten ist ain guett essen Biern magst gleich Allso machn sihe das nit steinig werden Ittem man mag oepfel vnd Biern ab duensten das [199r] man hallt nit fuellt sonnder Ihm schmalltzs brennd wie oben stehet