Ingredients:
- vogel spiess (Vogelspeise)
- Mandel (almond)
- Putter (butter)
- Ayern (chicken egg)
- platt (dough sheet)
- Ayr Clar (egg white)
- schmaltz (lard)
- Rosen wasser (rose water)
- zucker (unrefined cane sugar)
- Semmel mehl (wheat flour)
Tools:
- schuessel (bowl)
Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: flat cakeType: sweetDenn dortten vnd Mandel nimb ein halb pfund mandel so er Rein gestossen ist mit Rosen wasser so nimb darunder ein vogel spiess mit kumpf Ayern laß gahr wol Auß druckhen Nim zucker darein dreibs Auf einer schuessel durch einander Nimb ein lindts schmaltz oder ein Putter auch darnach vnd mehr ein Rosen wasser mach dan Auch ein platt von eim Ay vnnd Semmel mehl schlags drauf vnd streich Auf ein annder Kreuetzt Alls vmb vnd vmb Nim dan ein Ayr Clar daz zerschlag wol mit einem zuckher [195v] Bestreich den Tortten oben vber vnd lass fein gemach bachen das er sich oben vber prinne gibs warmb wildu es Aber kalltt geben So Nim nit vil schmalltz muest Auch 2 Ayer Anschlagen an die vogel speiß vnd gestossen mandel so ists bereitth