Ingredients:
- Mandelkern (almond)
- Ayer (chicken egg)
- Raumb (cream)
- Ayer schotten (custard)
- feigen (fig)
- weinberlein (grape)
- gilbs (saffron)
- stueps (spice)
- Semel (white bread)
- Semeltaig (white bread dough)
- Ayerdottr (yolk)
Tools:
- bachofen (baking oven)
- reuetterlein (sieve)
- loeffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: flat cakeType: -Wie man die Preßmetzen zw ostern machtt So mach ein guetten Ayer schotten bren in nit An thue in Auf ein reuetterlein daz er wol Aussersuenckhe darnach Nim denn Ayerschotten treib in mit eim loeffel Ab nimb mehr Ayer daran ein wenig Sueessen Raumb reib Auch ein Semel drein gilbs stueps thue etlich weinberlein darein vnd Nim dan ein Semeltaig von eim Beckhen den treib auß In dj weith vnd schlag den obgemelltten schotten darauf vnd Kreuetzels vmb vnd vmb bachs in einem bachofen ehe du es in offen scheuest so thue feigen darein Mandelkern darauff die Kreuetzel [180r] Aussen vmb Salbs mit gilbtem Ayerdottr scheueß ein Cleins wider in offen solch Fladen weyhet mann zu osternn