Ingredients:
- putter (butter)
- grad (fish bone)
- Krautt (herb)
- Lauuendel (lavandula angustifolia)
- Kholhechttel (northern pike)
- Kopff (northern pike head)
- salltz (table salt)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: roastType: -Willdu Kholhechttel machen So thue sie An dem Ruecken Auf vndt las sie Sonnst ganntz vnnd leg denn grad von dem [117r] Kopff Auf halben theil hinab damit du mit der hannd darein greiffen magst vnd das hechtel dabej aufheben Kannst wenn das vmb wilt kehren salltz es vnd legs von Stundan Auf denn Rost vnd drueckh es gar kueel ab Khers offt vmb vnnd Nimb ein wenig putter Inn ein Pfann den laß zergehen vnd bindt An ein hoelltzel Lauuendel oder ein annder geschmackht Krautt das thauch in den heissen putter vnnd bestreich das hechtlein Innen vnd Aussen offt darmitt die weil du es Auf dem Rost druecknest das thue so lang biß es fein druckhen wierdt etc.