Ingredients:
- Putter (butter)
- visch (fish)
- Inngber (ginger)
- Asch (grayling)
- Hechtten (northern pike)
- Pettersill (parsley)
- Arbeis Suppen (pea stock)
- pfeffer (pepper)
- gilben (saffron)
- salltz (table salt)
- foerhen (trout)
- Semel schnitten (white bread)
Tools:
Categories:
Main ingredient: herbsPreparation: sauceType: -Ein Pettersill Suppen vber visch Allsz Hechtten foerhen vnnd Asch zu machenn Nimb Petter sill ein guette handtvoll schneid in gahr Clein thue denn in ein pfann geueß ein lautter Arbeis Suppen darahn vnnd thue ein wenig Putter darein salltz vnd gewueertz mit einem pfeffer Auch [116r] Inngber vnd laß wohl Sieden Klopfft die weil Stetts vnnd Wenn die visch Im Salltz gesotten sindt So leg sie Auf die Schuessell vnnd geueß die Suppen darueber du magst die Suppen wol ein wenig gilben Wo du willtt du magst Auch wol ein 2 Semel schnitten Sieden vnnd vnnder schlahen