Ingredients:
- Karpffen (carp)
- schwaiß vonn den Carpffen (carp blood)
- Alle (eel)
- visch (fish)
- visch schmaltz (fish fat)
- weinbeerlin (grape)
- lemonj (lemon)
- zwifel (onion)
- gewurtzt (spice)
- gesalltzenn (table salt)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- Essig (vinegar)
- wein (wine)
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Main ingredient: fishPreparation: pieType: -Von schwartzen Karpffen Die Pasteten so schneidt in zu stuckhen mach ein stuckh nach dem Anndern Ein gewurtzt vnnd ein gesalltzenn vnd eingelegt mit derselbigen gewuertz alß die Andern visch vorgeschribenn dartzu ain wenig Allerlay gewirtz [36r] Ein wenng zuckher weinbeerlin lemonj ein wenig visch schmaltz auch denn schwaiß vonn den Carpffen Ein wenig mit wein vnnd Essig abgeruert Alß mit eim Andern eingossen zudeckht laß baechen zwo stunt Alle Pasteten mach auch allso etlich nemen fur denn Essig Sueesen wein vnnd fur lemonj zwifel auch weinbeerle laß gleich so lanng bachen Alß die Andern