Ingredients:
- mandlkhern (almond)
- Suppen (almond milk broth)
- Vischen (fish)
- Ingwer stup (ginger)
- gollt (gold)
- haechten (northern pike)
- Saltz (table salt)
- zuckhers (unrefined cane sugar)
- waßer (water)
- wein (wine)
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Main ingredient: fishPreparation: aspicType: show dishEin Weise Sultz von Vischen zu machen Vonn erst nimb ein Visch ain haechten oder was fur ain visch ist Seueth in ab mit wein vnd waßer Saltz in mitt maßen Nim mandlkhern die reib in ein scherbenn gahr whol darnach Schlag in mit gueten lautern [35v] wein durch dann leg die visch in ein Pfann zeuch in die haut vonerst ab mach die Suppen nit zu dickh das sie fein weiß sey thu ein wenig Ingwer stup darunder vnnd zuckhers laß einsieden biß gar werden gesoten Seich die Pruee ab Biß ain wenig vberschlegt leg dj Stuckh auf ein schuesel Geueß die Pruee daran Schoepf daz vberig herab wildu gollt darauf haben oder buechstaben das magstu auch darauf machenn etc.