Almond crayfish, red Ein Rothen Krepsen von Manndl Semantic annotation of the recipe "Almond crayfish, red" (wo7a.7) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo7a.7 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 42.6 Aug. 4° Ain künstlichs vnndt nützliches Kochbuch Wo7 Wo7a page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo7" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 16. Jh. 16th c. 1590 Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown. High German languages, High German languages
Ein Rothen <ingredient ana="analogy" commodity="Q210959" en="crayfish">Krepsen</ingredient> von Manndl Wiltu es roth machen wie ein Krebßen so Siedt Presill dasselbig waßer mueß auch gesterckht sein mit haußenblatern damit must denn mandl durchtreiben muest ein form haben Innmaßen wie ein Krebs geuß drain Laß gesteen gleich wie denn Keß Richts dann ahn vf ein schueßel geuß ein Mandlmilch darahn muest auch den zuckher nit Sparn wenn du es In form geuest vber die gesterckhten mandl So Laß aber Kallten geus nicht haiß drein es gesteth sonnst Lanng nit etc.