Categories:
Main ingredient: vegetablesPreparation: flat cakeType: -Torten Von gruenem Kraudt So Nim gruens khraut Pertram ist gueth in allen dorten dann Nimb auch ein wenig breßen maieron vnnd was dich guet dunckht hackhs gar Chlein Nimbs roests Im Schmaltz reib ein linden Keß darunder der nit starckh sey vnd schlag Ayr darunder an daß khraut vnd ein keeß thu weinbeerle dran stups daz ist nur die fuehll Nim dann ein Ay oder zwey darnach du in groß machen wilth vnnd zerschlags gahr whol Nim dann die Pfann thu ein wenig schmaltz drein das die Pfanne alle vbernetzt sey mit dem schmaltz Seuch daz schmalltz glatt auß vnnd geueß das gekhlopfft Ay in die Pfann laß vmb vnd vmb lauffen daß die Pfann Alle mit dem Clopfften Ay vberzogen sej dann geueß die [28r] Vorgeschribenne fuell in die Pfann vnd setz auf ein Rost darunter schuer ein zimliche glueth thue ein hafendeckh darueber mit einer glueth so geths fein auf darf nit zu lanng bachen es geth fein auß der Pfann wann du es nur vnden nit Anbrinst Gibs warm auf ein blatt etc.