Ingredients:
- mandl (almond)
- Mandlsaft (almond milk)
- Ambra (ambergris)
- eyßnen hafenwerckh (dutch oven)
- weißen vonn Ayrn (egg white)
- Boerlen (pearl)
- Reysz (rice)
- roßen waßer (rose water)
- zuckhers (unrefined cane sugar)
Tools:
Categories:
Main ingredient: cerealPreparation: pancakeType: -Torten Vonn Reysz Seuedt denn reyß vnnd treib in durch ein Sieblein Allß vil allß der mandl nimb Souil alß deß weißen vonn Ayrn vnd zuckhers wie oben stehet so wirts weiß wie die weißen Torten etc. [25r] Zu machen di Obgeschribnen Tortenn So Nim souil allß oben steet zuckhers fein wann sie gesoten ist So nun Ambraßien Mandlsaft die durchtriben seind durch ein Sieb mit zuckher gemischt und zuckhers fein mit roßen waßer vnnd vberzeuch die Torten damit Subtill hitz whol die eyßnen hafenwerckh oder deckh die thu vber die Torten so machts Ein rinden wie marcipan
*Almond pancake, white* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] guet tortten Nim ein zimlichs von Boerlen Ambra vnd thu es in die vhorgeschriebennen Torten so werden die vbertreflich gueth zu Eßenn