Ingredients:
- mandl (almond)
- Opffel (apple)
- ay (chicken egg)
- zimmnetroern stup (cinnamon)
- Plaetl (dough sheet)
- weinbeerlin (grape)
- schmaltz (lard)
- fuell (stuffing)
- zuckher (unrefined cane sugar)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: roastType: sweetGefuelt Opffel zu machen So Nim gueth opfel nit zu groß die nit fast saur sein schels nit schneids am ersten ein Pletlein darauß hoel den Apffel ains auß doch daß ein raumb außen vmbher Pleib Nim etlich mandl stoß thuß Inn gehackht opfel darnach weinbeerlin zimmnetroern stup ein zuckher vnnd schlag ein frisch ay darahnn etc. [23r] fuell dieselbig fuell in opfel thu das Plaetl wider darauf mach Chleine bißlein die steckh darein daß das blatt auf der huelb Pleib Nim dann ein schmaltz in ein weite Pfann laß heiß werden thu ein Hafendeckh auch mit ainer glueth drauf so breuendt sich huebsch so es Nun Anhebt waich vnnd Primbßen werden So hebß herauß auf ein Schueßel wilt gern so mach ein wennig Sueeß Suepplein dran Thu wol zuckher drauf gibs Am letzten ist ein gueth essenn