Ingredients:
- vogel spais (Vogelspeise)
- mandl (almond)
- butter (butter)
- ayrn (chicken egg)
- Ayerchlar (egg white)
- schmaltz (lard)
- Plath (pancake)
- roßen waßer (rose water)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- Semelmehl (wheat flour)
Tools:
- schueßl (bowl)
Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: flat cakeType: sweetDenn Torten von mandl Nim ein halb Pfundt mandl so er rein gestoßen ist mit roßen waßer so Nim darunder ein vogel spais mit funf ayrn laß gar wohl austtruckhen Nim vil zuckher darein dreibs vf einer schueßl durcheinander Nim ein lind schmaltz oder butter auch darnach vnd mehr ein Roßen waßer mach den auch ein Plath von einem Ay vnd Semelmehl schlags darauf vnndt streichs aufeinander Creutzls vmb vnd vmb Nim dann ein Ayerchlar das zerschlag wol mit einem zuckher bestreich den Torten oben vber vnd laß fein gemach Siedenn daß er sich oben vberbreune gibß warm wiltu es Kallt geben so Nim nit viel schmaltz muest auch 2 Ayr anschlagen An die vogelspeiß vnnd gestoeßen Manndl so ist es Beraith etc.