Almond cake with raisins Ein Reindl von Weinbern Semantic annotation of the recipe "Almond cake with raisins" (wo7a.27) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo7a.27 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 42.6 Aug. 4° Ain künstlichs vnndt nützliches Kochbuch Wo7 Wo7a page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo7" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 16. Jh. 16th c. 1590 Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown. High German languages, High German languages
Ein <dish commodity="Q0" en="unsolved">Reindl</dish> von <ingredient commodity="Q10978" en="grape">Weinbern</ingredient> Nim Mandl ein vierdung oder ein halb Pfunndt alß vil du wilt vberseuets Nimbs denn herauß stoß oder hastu ein stein so seinds beßer gemhalnn wirt vil mher darauß vnd wirt die milch fein dickh dann so seihe sie durch ein Sieb oder duech vfs dickhest so du magst Reib ein Semmel thus Inn die millich vnnd Nimb dann weinbehrlin die klaub fein vnd wasch Thuß in die mandl milch vnnd geribens brot mach so dickh wie ein khoch geueß in reindl saltz vnd zuckhers whol setz daß reindl vf ein glueth schawe daß nit anbrenne thu oben darauf ein Sitlich gluetlin so braundt es sich hubsch vnd gibß warm