Almond cake with raisins
Ein Reindl von Weinbern
Semantic annotation of the recipe "Almond cake with raisins" (wo7a.27)
edition
Barbara Denicolò
transcription
Astrid Böhm
digital processing
Christian Steiner
Helmut W. Klug
FWF I 3614
ZIM-ACDH, University of Graz
ZIM-ACDH, University of Graz
GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System
Creative
Commons BY 4.0
Creative
Commons BY-NC-SA 4.0
Graz
o:corema.wo7a.27
CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation
[About the project "CoReMA"](http://gams.uni-graz.at/o:corema.about/TEI_SOURCE)
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Germany
Wolfenbüttel
Herzog August Bibliothek
Handschriftenabteilung
Cod. Guelf. 42.6 Aug. 4°
Ain künstlichs vnndt nützliches Kochbuch
Wo7
Wo7a
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References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA
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recipe
16.
Jh.
16th c.
1590
Entstehungsort unbekannt.
place of origin unknown.
High German
languages, High German languages
Ein Reindl von Weinbern Nim Mandl ein vierdung oder ein halb Pfunndt alß vil du wilt vberseuets Nimbs denn herauß stoß oder hastu ein stein so seinds beßer gemhalnn wirt vil mher darauß vnd wirt die milch fein dickh dann so
seihe sie durch ein Sieb oder duech vfs dickhest so du magst Reib ein Semmel thus Inn die millich vnnd
Nimb dann weinbehrlin die klaub fein vnd
wasch Thuß in die mandl milch vnnd geribens brot mach so dickh [wie ein khoch] geueß in reindl saltz vnd zuckhers whol setz daß reindl vf ein glueth schawe daß nit anbrenne thu oben darauf ein Sitlich gluetlin so braundt es sich hubsch vnd
gibß warm