Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: sauceType: -Weinberen sallsen zu machen Von denn Cleinen schwartzen weinberl wasch die Weinberl sauber hacks gar Clein stoß darnach in einem moersner weich ein baette semmel in Reinfall stoß darunder schlags durch mit Reinfall wenn du zwej pfund weinpeerl hast oder nimbst so Nimb auch ein pfundt zucker darein ist er schoen weiß so darffst nit leuettern stoeß ihn Nuhr Clein vnd thue in hinein vndt ein vierttel Reinfall vnnd ein oder vier schnitten semel baetth ob einer pfennig Semmel laß allso sieden thue es einrueeren das schier halb ein seuedt dann so thue es herdan vnnd gewuertz mit Ingwer zimetroernn [97v] vnnd Muschcat bluee oder laß vngeuehrlich Allßlanng Sieden biß das es dickh wierdt daz manns auf ein schuessel geuess zum brathen Sollch sallsen doerffen Kindtbetterin essen zum brathen