Ingredients:
- hoenig (honey)
- Rosenbletter (rose)
- Rosen wasser (rose water)
- wasser (water)
Tools:
- Khandl (jug)
- maß (measuring vessel)
Categories:
Main ingredient: herbsPreparation: -Type: medicinalRosenhoennig zu machen Nimb ein maß gedistiliertes Rosen wasser setz es in einer wolbedeckhten Khandl in ein siedent wasser So es Nun wol heiß ist so thue ein halb pfund Rothe Rosenbletter drein laß es mit denn Rosen wol sieden breß das wasser von denn Rosen [95r] wuerff die Rosen hin weckh thue Annder Rosen darein so vil alls vor das thue fuenff mahl darnach Nimb zu dem rosen wasser drey Khandl hoenig das schon gesotten vnd gefeimbt ist misch vnndereinannder vnd setz biß wider dickh wierdt wie das hoennig vorgewesen ist diß Rosen hoennig ist gar zu vil dingen nuetz vnnd guett sonnderlich wem we Im hallß ist vnnnd auch In wendtig Auch wer die breuene hatt mann mag es wol halnnig so vil machen