Ingredients:
- Mandelkern (almond)
- Ayer (chicken egg)
- Sueeß raumblein (cream)
- Ayer schotten (custard)
- feigen (fig)
- weinperl (grape)
- gilbs (saffron)
- stueps (spice)
- Semel (white bread)
- Semeltaig (white bread dough)
- Ayrdotter (yolk)
Tools:
- bachofen (baking oven)
- Reuetterl (sieve)
- loeffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: flat cakeType: -Wie mann die Preszmetzen zu ostern Bechett So mach ein guetten lindten Ayer schotten brenn in nit an thue in Auf ein Reuetterl das ehr wol Auß sinckhe darnach Nimb denn Ayer schotten treib ihn mit eim loeffel ab Nimb Ayer darahn ein wenig Sueeß raumblein reib auch ein Semel drein gilbs stueps thue erlich weinperl darein vnndt Nim dann ein Semeltaig von einem beckhen den treib auß in die weit vnd schlag den obbemelltten schotten darauf vnd krentzel vmb vnd vmb bachs in einem bachofen ehe du es in ofen scheuest so thue feigen drein Mandelkern drauf die Krentzel aussen vmb salbs mit gilbtm Ayrdotter scheueß ein Cleins wider in ofen Solch [85v] fleckhen Weyhet mann zu Osternn